Конгресът на САЩ ще изслуша бившия шеф на ФБР

Основният въпрос на който Джеймс Коми ще отговаря е бил ли е притискан от американския президент

08.06.2017 | 14:12 Редактор: Василена Василева
Конгресът на САЩ ще изслуша бившия шеф на ФБР

Този следобед Конгресът ще изслуша бившия директор на ФБР за предполагаемата намеса на Русия в американските президентски избори. Медиите нарекоха събитието "най-големият театър досега в Съединените щати". 

Уволненият от Тръмп Джеймс Коми ще отговаря на много въпроси, основният от които е дали е бил притискан от американския президент.

Това е първата възможност на шефа на ФБР да разкаже публично какви са били отношенията му с държавния глава. В навечерието на събитието Коми хвърли бомбата с изказването "Преди няколко месеца президентът каза - нуждая се от лоялност. Очаквам лоялност".

Вчера бившият директор на националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър коментира, че скандалът "Уотъргейт", свалил президента Ричард Никсън от власт през 1974 г., е нищо пред аферата за предполагаемата руска намеса във вътрешните работи на САЩ. 

А самият Коми призна, че Тръмп му е оказал натиск по случая с евентуалната руска намеса в президентските избори в щатите. 

Изслушването започва в 17 ч. българско време и ще се излъчва по американските телевизии.

Темата намери място и в шоуто на водещия Стивън Колбърт. Ето какво сподели нарисуваният Доналд Тръмп пред американския комик, който истинският президент често нарича "човек без талант"