Pink Floyd с нова високотехнологична изложба

Чрез звук и картина посетителите ще се потопят в света на музиката

10.05.2017 | 21:25 Редактор: Иван Берберов
Pink Floyd с нова високотехнологична изложба

Високо технологичнаизложба, посветена на рок бандата Pink Floyd, отваря врати в прочутия музей "Виктория и Албърт" в Лондон на 13 май.

Експозицията връща лентата на времето 50 години назад от зараждането на легендарната група. 

Чрез звук и картина посетителите ще се потопят в света на музиката, създадена от петимата - Сид Барет, Роджър Уотърс, Ричард Райт, Ник Мейсън и заместилият Барет през 1968 г. Дейвид Гилмор.

"Не става дума за носталгия. А да покажем на хората какво постигнахме. Най-малкото на по-младата аудитория", обясни Ник Мейсън, барабанистът на групата.

Посетителите ще могат да видят много музикални инструменти, използвани при студийни записи и изпълнения на живо, саморъчно писани текстове на песни, авторски рисунки, рекламни плакати и дори комикси, създадени на базата на песни на Pink Floyd, вестникарски публикации за групата, множество снимки на участниците, видеоматериали с интервюта с музикантите, различни художествени образи, използвани по време на концерти. 

Сред тях е огромната фигура на учителя – персонаж от знаменития сингъл "Another brick in the wall" от концептуалния албум "The Wall" (1979). Експозицията ще бъде достъпна за всеки от 13 май до 1 октомври. 

Вижте още!