fallback

Ядрена подводница на САЩ акостира на южнокорейския бряг

"Мичиган" има на борда си 154 ракети "Томахоук" и 60 военни от специалните части

25.04.2017 | 15:30 Автор: Иван Берберов

Напрежението между Съединените щати и Северна Корея се покачва. Американска подводница е пристигнала в Южна Корея на фона на притесненията за нови изпитания на ракети и ядрени опити от страна на Пхенян.

Въоръжената с ракети ядрена подводница "Мичиган" ще се присъедини към пристигащата група бойни кораби, водени от самолетоносача "Карл Винсън". 

Подводницата "Мичиган" има на борда си 154 ракети "Томахоук" и 60 военни от специалните части. Американският президент Доналд Тръмп увери, че ще попречи на режима в Северна Корея да порази САЩ с ядрена ракета. 

Пхенян пък реагира остро на изпращането на американски бойни кораби към Корейския полуостров и заплаши, че ще потопи самолетоносача. На среща представители на САЩ, Южна Корея и Япония бяха категорични, че бъдещи провокации от Северна Корея ще бъдат наказани.

"Предупреждаваме Северна Корея да спре всякакви допълнителни провокации. Ако продължат въпреки предупрежденията ни, ние се съгласихме да предприемем строги мерки, на които Пхенян не би могъл да издържи", заяви представител на Южна Корея.

Днес Северна Корея отбелязва 85-ата годишнина от създаването на армията си. По този повод в страната се провеждат мащабни артилерийски учения. Според местни медии разположени са голям брой единици от далекобойната артилерия. 

Вижте още!

 

fallback
Още от Свят
fallback