Меркел към бежанците: Търсете си места в селските райони

Те трябва да приемат и уважават ценностите, с които държавата живее

01.04.2017 | 16:33 Редактор: Иван Берберов
Меркел към бежанците: Търсете си места в селските райони

Германският канцлер Ангела Меркел призова пристигналите в страната бежанци да не се стремят към големите градове, а да си търсят места в селските райони, предаде ТАСС, позовавайки се на публикувано в сайта на федералното правителство видеообръщение.

"Много казват, че искат в големите градове, но там има големи трудности с жителството. Затова моят съвет е да се остава в регионите, където има селски местности и малко хора и където на пръв поглед не е толкова интересно", каза канцлерът, съобщи Dnes.bg.

По нейните думи властите се стараят да осигурят места за живеене на първо място за тези, които са получили правото да останат в Германия.

Ангела Меркел добави, че очаква от пристигналите в страната "не само да спазват законите".

"Те дойдоха, защото искаха да намерят тук спокоен и сигурен живот. Затова са длъжни да уважават и да се стараят да приемат ценностите, с които държавата живее – търпимост, откритост, свобода на вероизповеданията, свобода на мнението", поясни тя.

Германският лидер призова и германците "да бъдат по открити към бежанците".

"Ние знаем твърде малко за Сирия, Ирак и страните от Северна Африка и трябва да използваме тази възможност, за да ги опознаем повече, да научим нещо", добави в заключение Меркел.

Цялата статия може да намерите в Dnes.bg