Мишел Обама призова младите да вярват в надеждата

В своята последна реч като първа дама, тя се обърна именно към тях

06.01.2017 | 23:30 Редактор: Жанета Нейкова
Мишел Обама призова младите да вярват в надеждата


Мишел Обама изнесе своята последна и емоционална реч. Тя благодари на своите поддръжници и изтъкна, че да бъде първа дама на Съединените щати е най-голямата чест в живота й.

На церемонията по връчването на наградата "Училищен съветник на годината" със сълзи в очите, Мишел Обама се обърна към младите хора. Тя ги призова да вярват в силата на надеждата.

"Аз искам нашите младите хора да знаят, че те имат своето място в обществото. Така че не се страхувайте. Бъдете целеустремени и решителни. Имайте надежда. Стремете се към добро образование и го използвайте, за да изграждате страната по достоен начин. Знайте, че САЩ принадлежи на вас. 

Мишел Обама изпрати ясни послания към младите, като им каза да се издигнат над всякакви разделения - гняв, фанатизъм, религии и произход.

През 2015 година тя постави началото на церемонията "Училищен съветник на годината". Тя има за цел да насочва вниманието към педагогическите съветници, които са показали лидерски умения. 

Инициативата е част от програмата й "Да стигнем далеч", която насърчава по-високото образование. 

През всичките осем години като първа дама на САЩ Мишел Обама си беше поставила лична кауза - да помага на децата в неравностойно положение - да получават достъп до качествено образование. 

През годините тя беше домакин на музикални и театрални представления в Белия дом Канеше ученици от училища във Вашингтон да участват в различни културни прояви.