Продължава проверката на имейли на Хилари Клинтън

Републиканците искат истината за предполагаемата в тях класифицираната информация

11.11.2016 | 16:45
Продължава проверката на имейли на Хилари Клинтън

Членове на Сената и Камарата на представителите на САЩ възнамеряват да продължат с разследванията относно частните имейли на Хилари Клинтън, съобщи телевизия Ей Би Си Нюз. 

Лидерът за надзор над Камарата на представителите Джейсън Шафец, републиканец от щата Юта, смята още да разследва предполагаемата класифицираната информация, която съдържат имейлите. 

"Мой дълг и задължение е да стигнем до истината за едно от най-големите нарушения на сигурността в Държавния департамент и това не свършва с изборния цикъл", обяви Шафец в изявление. 

"Все още има десетки хиляди документи, които не са предадени на Конгреса. Надявам се новата администрация действително да работи с нас, за да стигнем бързо до истината, да разберем това, което трябва да знаем и да го оправим колкото се може по-бързо", каза той. 

По думите на демократ от щата Мериленд Елайджа Къмингс американският народ заслужава повече от Конгреса, не само да продължава да прахосва парите на данъкоплатците за тези безпочвени републикански обвинения и партизански атаки.