Американка е обвинена, че е давала на децата си хероин

Тя го правила, за да "ги накара да заспят"

02.11.2016 | 16:22 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: YouTube

Млада двойка от американския щат Вашингтон е обвинена в инжектирането на три малки деца с хероин, за да "ги накара да заспят", пише BBC.

От полицията съобщиха, че Ашли Хът и Мак Лирой Макайвър са били намерени в дневна с три деца на възраст - шест, четири и две години, между изпражнения от плъхове, спринцовки и хероин.

Ашли Хът се е явила в съда в понеделник, където са й повдигнати обвинения за застрашаване на децата. На Макайвър са повдигнати подобни обвинения.

Трите деца са били извадени от дома през ноември миналата година.

Двойката отрече обвиненията срещу тях.

"Децата живеят в окаяни условия Това не е добра среда дори и без проблемите с хероина", коментира говорителят на местното управление пред The Washington Post.

Според съдебните документи, 6-годишното дете е казало на следователите, че двойката му е дало "лекарство, от което се чувства добре" - описва го "като бял прах, който се смесва с вода" и се инжектира с игли. По думите му след като били инжектирани, то и останалите две деца трябвало да легнат да спят.

Две от децата са дали положителен тест за наркотици, а по телата са им открити прободни рани като от игла на спринцовка.

И двамата - и Ашли Хът, и Мак Лирой Макайвър не се признават за виновни по обвиненията, както и че употребяват хероин.