Нито едно семейство няма да бъде изоставено, обеща Ренци след труса

Папа Франциск проведе масова молитва за жертвите от земетресението в Италия

24.08.2016 | 16:24 Редактор: Луиза Божинова
Нито едно семейство няма да бъде изоставено, обеща Ренци след труса

Италианският министър-председател Матео Ренци обеща да посети най-пострадалите от днешното земетресение области в страната.

"Никой няма да бъде изоставен. Нито едно семейство, нито едно село. Това е момент за действие“, заяви Ренци, цитиран от The Local . "Италия знае как да действа в трудни моменти“, добави той.

Министър-председателят благодари на доброволческите организации за това, че са се мобилизирали бързо и са успели да спасят хора, затрупани от руините на собствените им домове.

Рано тази сутрин силно земетресение с магнитуд 6,2 по Рихтер удари Италия и взе десетки жертви. Епицентърът е в централната част на страната до Аматриче, като трусът е бил на 76 км от Перуджа и на много малка дълбочина - едва 10 км. Разтърсването е усетено и в столицата Рим, където сградите са се клатили повече от 20 секунди.

Папа Франциск е провел масова молитва за жертвите на разрушителното земетресение. Държейки молитвена броеница в дясната си ръка, папа Франциск заяви пред тълпата, че той е потресен от разрушителността на трусовете, довели до срутването на стотици домове.

Той отбеляза също така, че иска да изрази болката и солидарността си с жертвите.