Тръмп сравни Клинтън с Меркел

Той не иска бежанска криза в САЩ

16.08.2016 | 14:14 Редактор: Ирина Георгиева
Тръмп сравни Клинтън с Меркел

Доналд Тръмп с ново "оригинално" изказване. По време на предизборно събитие в Охайо кандидатът на републиканците за Белия дом сравни своя съперник от демократите Хилари Клинтън с германския канцлер Ангела Меркел заради политиката й по отношение на бежанците. Милиардерът промени позицията си по отношение на НАТО и Русия.

По време на предизборно събитие в Охайо Тръмп заяви, че бившият държавен секретар Клинтън иска да бъде Меркел на САЩ. Това според него обаче ще е трагедия заради бежанската криза и проблемите, които бундесканцлерът е донесла на Германия като невиждания скок на престъпността. Стана ясно също, че милиардерът е преосмислил стратегията си за борба с групировката Ислямска държава. 

"Ще работим в тясно сътрудничество с НАТО по време на тази мисия. Преди казах, че НАТО е остарял, тъй като не успява да се справи адекватно с тероризма. Оттогава обаче те промениха политиката си. И сега имат ново подразделение, фокусирано върху терористичните заплахи. Това е много, много добре. Също така вярвам, че можем да намерим общ език с Русия в борбата срещу "Ислямска държава", обяви Тръмп. 

Тръмп обеща, че ако бъде избран за президент смята да свика международна конференция, посветена на тероризма. Републиканският кандидат подчерта, че ще се бори с "Ислямска държава" с всички възможни средства - на традиционна, кибер, идеологическа и финансова война.

Междувременно в Пенсилвания вицепрезидентът Джо Байдън се появи на митинг на номинираната от демократите Хилъри Клинтън, като заяви, че не би трябвало на Доналд Тръмп да се поверява националната сигурност на страната. 

"Никой кандидат до момента в историята на САЩ не е бил по-малко подготвен, за да се справи с националната ни сигурност, колкото е Доналд Тръмп. Този човек е тотално неквалифициран да бъде президент на САЩ. Той дори залива с хвалби Садам Хюсеин - един от най-кървавите диктатори на XX век. Той дори би харесвал и Сталин", заяви Байдън.

Последното проучване на телевизия NBC дава предимство на Хилъри Клинтън в надпреварата за Белия дом в седем щата. Най-крехка е преднината й Охайо, Пенсилвания и Айова, а най-сериозна подкрепа бившият държавен секретар получава в Колорадо, където води на Тръмп с 14%.