Клинтън разкритикува идеите на Тръмп за външната политика

Двамата кандидат-президенти си размениха остри реплики

03.06.2016 | 17:13 Редактор: Анисия Иванова
Клинтън разкритикува идеите на Тръмп за външната политика

Нова размяна на остри реплики между кандидатите за президент на Съединените щати. Хилъри Клинтън разкритикува Доналд Тръмп за идеите му за външната политика на страната. Милиардерът отговори, че речта на Клинтън е била плачевна. Ето още от полемиката между двамата политици.

Хилари Клинтън отново подложи на унищожителна критика опонента си Доналд Тръмп, който остана единствен кандидат на републиканците. Тя предупреди, че да се възложи на Тръмп ролята на главнокомандващ би било историческа грешка и че това би заличило постиженията на демократите и републиканците, превърнали САЩ в по-силна и сигурна страна.

"Сега Москва и Пекин завиждат на съюзите ни по целия свят, защото те не разполагат с нищо такова. Много биха искали да изберем президент, който би застрашил този източник на сила. Ако Тръмп стане президент, в Кремъл ще празнуват. Не можем да допуснем това да се случи. Човекът, издигнат от републиканците, не може да се справи с тази работа. Идеите на Тръмп не са просто различни, те са опасни и безразборни. Това дори не са идеи, а постоянно празнословие, лични нападки и откровени лъжи“, каза Хилъри Клинтън, кандидат за президент.

Доналд Тръмп не остана длъжен на Клинтън, като в типично негов стил се изказа за позицията и спрямо външната политика на страната.

"Гледах Хилъри днес. Беше плачевно. Беше плачевно. Толкова тъжно беше и това трябваше да е реч за външната политика…? Беше политическа реч, но нямаше нищо свързано с външните ни отношения. Беше плачевно", отговори й другият кандидат за президент Доналд Тръмп.

По време на речта на Тръмп десетки хора с мексикански знамена се опитаха да нахлуят в хотела, където беше милиардерът. Те влязоха в сблъсъци с полицията, а няколко от тях бяха арестувани.