Откриха отломки от изчезналия самолет на Egypt Air

Намерени са и лични вещи на пътниците на 290 км от бреговете на Александрия

20.05.2016 | 16:27 Редактор: Василия Пейчева
Откриха отломки от изчезналия самолет на Egypt Air

След неколкократни противоречия в информацията, стана ясно, че отломки от изчезналия вчера сутринта самолет на Egypt Air са намерени в Средиземно море. Новината беше потвърдена от египетските военни, участващи в операцията по издирването. Говорител на армията обяви, че във водата са намерени части от машината и лични вещи на пътниците.

Гръцки, египетски, френски и британски военни участват в акцията по издирването на полет MS 804. Говорител на армията посочи, че отломките от самолета са открити на 290 километра от бреговете на град Александрия.

От Egypt Air отказаха да коментират възможните причини за катастрофата и спекулациите, че става въпрос за терористичен акт и обявиха, че е по-вероятно самолетът да е имал технически проблеми.

"Надявам се да открият близките ни. Искаме те да се върнат при нас. Това чакане и неизвестността са ужасни", коментира братът на един от изчезналите пътници.

Някои световни лидери коментираха, че вероятно става въпрос за терористично нападение. Самите египетски власти не изключиха и тази версия.

Извършени в САЩ анализи на сателитни снимки обаче не показват признаци за експлозия на борда на самолета на Egypt Air. Това заявиха пред Ройтерс експерти от американски разузнавателни агенции, пожелали анонимност.

Самолетът на EgyptAir изчезна при полет от Париж до Кайро. На борда е имало 66 души от 12 националности, включително 10 души екипаж.