Поредна вечер на протести в Скопие

Хиляди привърженици на опозиционния СДСМ проведоха протестен митинг с искане за оставката на президента Георге Иванов

27.04.2016 | 22:50 Редактор: Мария Аладжова
Поредна вечер на протести в Скопие

Няколко хиляди привърженици на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) провеждат поредния протестен митинг в Скопие с искане за оставката на президента Георге Иванов и преместване на предсрочните парламентарни избори от 5 юни за по-късна дата, предаде ТАСС.

Протестиращите не са съгласни с решението на държавния глава да спре наказателното преследване на редица бивши и настоящи служители, включително от опозицията, които, според местни медии, са заподозрени в подслушване на телефоните на повече от 20 хиляди граждани.

Демонстрацията започна около сградата на прокуратурата, след което протестиращите организирано тръгнаха към парламента. С цел предотвратяване на безредици в града, присъствието на отрядите на полицията и специалните части е подсилено.

Протестите в Македония продължават вече 14 дни. Протестиращите настояват за оставката на президента Иванов, за назначаване на ново служебно правителство, както и за отлагане на изборите. Същевременно митингите стават все по-многобройни, отбелязва "Al On Air".

Тази вечер демонстрантите в Скопие запалиха снимката на президента, заляха с боя министерството на правосъдието и офиса на президента.

/Снимка: СДСМ/