Наръчник указва на бойците на ИДИЛ как да правят секс с робините си

На т.нар. собственици на жени е забранено да изнасилват две сестри едновременно

29.12.2015 | 17:36 Редактор: Ива Григорова
Наръчник указва на бойците на ИДИЛ как да правят секс с робините си

Терористичната организация Ислямска държава има наръчник - фатва, който уточнява кога и как бойците от групировката могат да имат сексуални отношения с робините си, пише британският в. Independent. Документът (прочетете го тук!) е издаден от Комитета за изследвания и фатви на халифата и публикуван от агенция Reuters, след като е открит от американски специални сили в Сирия.

Фатвата включва 15 правила, сред които има и такова, което конкретно не позволява сношението с жена, която е в цикъл или е бременна, както се забраняват и абортите.

Ако собственикът на пленена жена, която има дъщеря, годна за сношение, има сексуални отношения с последната, на него не се позволява изобщо да се сношава с майка й. Ако той се сношава с майката, тогава не му се позволява изобщо да се сношава с дъщеря й, гласи едно от правилата.

На т.нар. собственици на жени е забранено да изнасилват две сестри едновременно, както и робини да се предават от баща на син или на други роднини.

Всяка робиня, която забременее от собственика си, трябва да бъде пазена и освободена след смъртта му. На бойците не се позволява да продават робините си на някого, за когото знаят, че ще се държи зле с тях.

ООН и редица правозащитни организации обвиняват Ислямска държава в системно отвличане и изнасилване на хиляди жени и момичета на възраст над 12 г. Много от тях са били дадени на бойците като награда или продавани като секс робини.

В доклад от април организацията Human Rights Watch интервюира 20 жени бегълци, които разказват как ислямските отделяли младите жени и момичета от мъжете и момчета, както и от по-възрастните жени. После ги прехвърляли в Ирак и Сирия, където жените били продавани, подарявани и насилвани. 

През септември 2014 г. повече от 120 учени от цял свят, които са специалисти по ислям, изпратиха отворено писмо до лидера на джихадистите Абу Бакр ал Багдади. В него те опровергават религиозните аргументи на групировката, с които тя обосновава своите действия. Учените отбелязват, че "повторното въвеждане на робството е забранено в исляма."