Дисмаленд - кошмарната версия на Дисниленд

22.08.2015 | 12:27 Редактор: Мартина Ганчева
Дисмаленд - кошмарната версия на Дисниленд

Анонимният британски художник на графити Банкси откри най-новия си проект- тематичен парк, наречен Дисмаленд. В него по ексцентричен начин се смесват сюжети от приказките и от реалността. Паркът е разположен в изоставен плувен басейн в градчето Уестън-сюпър-меър в Югоизточна Англия.

Дисмаленд е кошмарната версия на Дисниленд. Семеен парк, неподходящ за малки деца. На входа ви посрещат депресирани служители в розови светлоотразителни жители, набрани с обява от местния вестник за филмови статисти. Тук смъртта се вози на блъскащи се колички,  Пепеляшка е зловещо обезобразена при катастрофа с тиквената си каляска, посетителите на парка могат да влязат в изоставен басейн, пълен с лодки с "бежанци“.

„Ако търсите алтернатива на бездушната захаросана баналност, която носи обикновения ден, тогава това място е за вас – нов свят на хаоса, където можете да избягате от безсмислената действителност“, се казва в брошурата на грандиозния лунапарк.

Това е изложбено пространство за 58 творби на най-добрите артисти, сред които Деймиън Хърст и Джени Холцер. Таксата за вход е 3 паунда. "Дисмаленд" ще бъде отворен за посетители до 27 септември, като лимитът за посещение е 4000 души на ден. Очаква се концерти тук да изнесат Massive Attack.