Малайзия потвърди: Намереното крило на остров Реюнион е от полет МН370

Двуметровата отломка беше транспортирана на 2 август във френския град Тулуза за анализ

02.08.2015 | 16:16 Редактор: Ирина Георгиева
Малайзия потвърди: Намереното крило на остров Реюнион е от полет МН370

Официално е установено, че отломката от самолетно крило, намерена на остров Реюнион, е от Boeing777, съобщи малайзийският министър на транспорта Лиоу Тионг Лай, пише Dnes.bg, позовавайки се на световните агенции.

Френските власти, компанията производител Boeing, американската служба за безопасност на транспорта и малайзийски екип от представители на управлението за гражданска авиация, авиокомпанията Malaysia Airlines и инспектори, разследващи случая с изчезналия самолет, са потвърдили, че отломката е част от крило на и изчезналия полет МН370, потвърди транспортният министър.

Двуметровата отломка беше транспортирана на 2 август във френския град Тулуза за анализ, който да установи дали е част от изчезналия малайзийски самолет.

Самолетът на малайзийските авиолинии излетя от Куала Лумпур за Пекин в нощта на 7 срещу 8 март 2014 г. и два часа по-късно връзката с него прекъсна. 

Операцията по издирването му с участието на 26 държави продължи до края на януари тази година, но без резултат. Властите в Малайзия признаха, че машината е катастрофирала и всичките 239 пътници на борда й са загинали.