Deutsche Bank и RBS с печалби за тримесечието

Нейра Чехич, Bloomberg Лондон

30.07.2015 | 18:12 Редактор: Мартин Илиев
Deutsche Bank и RBS с печалби за тримесечието

Здравей, България!

Около 80 компании публикуваха отчетите си в Европа днес. Нека да се съсредоточим върху банките. Дойче Банк, най-голямата инвестиционна банка в Европа, обяви, че е утроила печалбата си за второто тримесечие. Което е в унисон с очакванията.

Повишението на приходите от търговия надхвърля по-високите разходи за юридически услуги. Не забравяйте, че този месец имахме и смяна на върха, след като съ-зпълнителния директор Джон Краян замени Аншу Джейн. Той се захвана с плана на Дойче Банк да стане по-печеливша, намалявайки разходите и съкращавайки бизнеси.

Да минем на RBS. Британската банка с най-голямо държавно участие неочаквано отчете печалба за второто тримесечие. Анализаторите очакваха загуба. Печалбата е била подкрепена от продажбата на американската й потребителска банка, Ситизенс Файненшъл, и по-ниски разходи за уреждане на спорове.

Главният изпълнителен директор Рос МакЮън продава активи и съкращава хиляди работни места, за да върне RBS към годишна печалба, след което да се осъществи плана на британското правителство да върне банката в частни ръце.

Аз съм Нейра Чехич от Лондон,специално за България он ер!