fallback

Ципрас ще направи обръщение към нацията в близките часове

Това е станало ясно час след публикуването на новите предложения на Гърция към ЕС, ЕЦБ и МВФ

01.07.2015 | 16:38 Автор: Ирина Георгиева

Гръцкият премиер Алексис Ципрас ще направи обръщение към нацията в близките часове, според правителствени източници, цитириани от БТА, позовавайки се на агенция АНА-МПА, съобщава AFP. Това е станало ясно час след публикуването на новите предложения на Гърция към ЕС, ЕЦБ и МВФ.

Тези предложения включват "серия изменения" на последното предложение за споразумение на кредиторите, но и отстъпки по повечето от техните изисквания, както и искане към Европейския стабилизационен механизъм за заем от 30 млрд. евро до 2017 г. Извънредна телеконферентна връзка на министрите на финансите от еврозоната е предвиедна за 15.30 часа по Гринуич за обсъждане на новото гръцко предложение.

Това предложение идва четири дни преди решаващ референдум в Гърция за одобрение или отхвърляне на мерките за икономии, които международните кредитори представиха миналата седмица на правителството на Алексис Ципрас.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви вчера, че Германия не е готова да обсъжда ново искане за помощ от Атина преди референдума.

Германският министър на икономиката дори постави като условие за подновяване на дискусиите тази седмица отмяна на референдума

fallback
Още от Свят
fallback