Сам Смит триумфира на наградите Грами

09.02.2015 | 18:44 Редактор: Теодора Георгиева
Сам Смит триумфира на наградите Грами

Британският певец Сам Смит си тръгна с четири отличия от общо шест номинации на наградите Грами. Рокаджията Бек пък грабна грамофончето за най-добър албум на годината за „Morning Phase“ и така надделя над Сам Смит, Фарел Уилямс и Бионсе.

Сам Смит беше отличен за това, че е единственият солов изпълнител, който продаде над един милион албума в Обединеното кралство и Съединените щати през миналата година. Той спечели награди за най-добър запис и най-добра песен на годината, а именно Stay with me. А дебютният му албум In The Lonely Hour беше посочен за най-добър поп албум. Смит беше отличен и с призванието най-добър нов артист.

Нашулямото парче Хепи на Фарел Уилямс грабна грамофончето за най-добро солово изпълнение. Сред другите отличници са Бийонсе, рокаджията Бек и други. В нощта на наградите бляскава шоу програма изнесоха и Мадона, Кети Пери, Риана и сър Пол Маккартни. Мадона представи в компанията на полуголи танцьори пилотния сингъл Living for Love от новия си албум Rebel Heart. Дуети имаше между Джеси Джей и сър Том Джоунс, както и между Лейди Гага и Тони Бенет.


Тази година организаторите намалиха броя на наградите от 100 на 83. Имената на 70 от победителите бяха огласени преди церемонията, като за международно излъчване бяха оставени само основните и най-популярни категории. Водещ на шоуто беше рапърът Ел Ел Кул Джей.

Американският президент Барак Обама прекъсна церемонията, за да направи изявление в подкрепа на кампанията срещу домашното насилие. Той призова изпълнителите да използват влиянието си в подкрепа на каузата.