Медведев: САЩ ще принудят нацистите в Киев да признаят резултатите от войната

"Ще се върнем към преговори само при наши условия", категоричен е заместник-председателят на Съвета за сигурност

10.07.2024 | 16:22 Редактор: Толя Стоянова
Медведев: САЩ ще принудят нацистите в Киев да признаят резултатите от войната

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев написа в Telegram, че дори капитулация на украинското правителство начело с Володимир Зеленски няма да сложи край на войната в Украйна.

По думите му всичко ще завърши с "унищожаването на кървавото наследство и връщане на останалите земи в лоното на Русия". Публикацията му е със заглавие: "Ще се реши ли на преговори богоомразния клоун и бивш президент на бивша Украйна", предаде "Фокус".

В публикацията Медведев пише:

"Изглежда, че въпросът е риторичен. Почти всички са съгласни, че безмерно раздутото тщеславие на миризливия шут, заплахите от страна на радикалните нацисти и западната подкрепа правят този сценарий почти нереалистичен. За това, че се страхува до смърт от бесните бандеровци и им даде кръвна клетва във вярност, писах в статията си в "Коммерсанть" преди началото на СВО. Оттогава малко се е променило. В същото време смяната на декора в САЩ може да добави нови нотки към решимостта на продажния украински елит да започне преговори, поставяйки военните действия на пауза. Въпросът е дали това е изгодно за Русия?

Мисля, че категорично не.

Страната ни многократно е заявявала на различни места готовността си да се върнем към преговори само при наши условия. Те са прости - признаване на резултатите от СВО, записани в Конституцията на Русия, и отказ да се приеме Украйна в Алианса. Последния път президентът на Русия говори за това, говорейки в МВнР. Членовете на НАТО и Зеленски отхвърлиха това предложение веднага.

Ами ако го вземат и го приемат?

В този случай трябва да бъдем възможно най-внимателни. Защо? Ето защо:

1) Самите преговори до ясното изразено намерение на киевския режим да капитулира, ще бъдат само отдих за врага, за да попълни своя военен и човешки потенциал.

2) Декларациите на Украйна за отказ да се присъедини към НАТО сами по себе си няма да доведат до нищо (не казвам, че сегашните бандеровци едва ли някога ще ги направят).

3) Ако 1) и 2) все пак се случат, в Киев бързо ще започне нов трети кървав Майдан, който ще помете сегашната хунта и ще доведе на власт още по-радикална.

И тогава, колкото и да е странно, могат да възникнат условия за преговори, включително въпросът за капитулацията. Ще бъде много по-трудно за западния Алианс да помогне на явни екстремисти. Освен това те ще трябва открито да признаят, че стотици милиарди от парите на техните данъкоплатци са отишли ​​на вятъра. А Вашингтон и неговите другари ще принудят нацистите в Киев да признаят резултатите от войната.

Управляващата клика начело с дрипавия клоун бяга на запад или ще бъде разкъсана на парчета от тълпата. В Украйна ще се установи умерен политически режим.

Но и това няма да е краят на военната операция на Русия. Дори след като подпишат документите и приемат поражението, останалите радикали, след прегрупиране на силите, рано или късно ще се върнат на власт, вдъхновени от западните врагове на Русия. И тогава ще дойде времето най-накрая да смачкаме окончателно гадта. Да забием дълъг стоманен пирон в ковчега на бандеровската квазидържава. Да унищожим останките от кървавото ѝ наследство и да върнем останалите земи в лоното на земята Русия.

Но враговете на Русия няма да изчезнат никъде и след това. Ще трупат сили и ще чакат нов удобен повод да унищожат страната ни. Трябва да сме готови за бъдещи битки за защита на Отечеството".

Снимка: БГНЕС