Няколко гръцки острова станаха недостъпни за електромобили

Причината за забраната е решение на компанията "Seajets"

30.05.2024 | 08:23 Редактор: Вяра Димова
Няколко гръцки острова станаха недостъпни за електромобили

Нова заповед на Министерството на корабоплаването в Гърция относно ограниченията за превоз на електрически автомобили, а също и на такива на LPG и CNG предизвика смут в страната. Припомнен беше случай в Рафина, където на модел на Tesla беше отказан достъп до морския съд, тъй като батерията на електромобила е била заредена на 90%. А това крие риск от пожар.

Конкретната кола може да е отпътувала с друг лайнер, но вече има четири острова, до които електрически, хибридни, LPG и CNG превозни средства не могат да пътуват, независимо до колко са заредени. Причината за забраната на автомобили с алтернативно гориво е решението на компанията "Seajets". 

Когато се опитате да резервирате билет през сайта на компанията, се появява известие, което казва: "Превозни средства, работещи с алтернативни горива, не се допускат на борда".

На над 100 000 автомобила само с гръцки номера е забранено да влизат във фериботите на тази фирма. Местните са най-силно засегнати, но отделно идват и туристите, сред които и много българи.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: pixabay