Мистериозна смърт: Откриха мъртъв съпруга на евродепутат

Според лекар по съдебна медицина смъртта е настъпила в резултат на задушаване

27.05.2024 | 16:21 Редактор: Искра Ангелова
Мистериозна смърт: Откриха мъртъв съпруга на евродепутат

Откриха мъртъв съпруга на евродепутата Франческа Донато - Анджело Онорато. Тялото е намерено в собствената му кола в Палермо, а полицията определя случая като мистериозен.

Разследващите разполагат с видеозаписи от камери за наблюдение, но те трябва да разберат дали мъжът е починал от естествена смърт, или се е самоубил.

От записите на камерите, които не са много ясни, се вижда, че колата е паркирана в мъртва зона, но не е забелязан нито един потенциално заподозрян за убийството на Анджело. Джипът, който е бил паркиран на слабо натоварен участък от пътя, е бил в мъртвата зона на две камери за наблюдение.

Кадрите показват, че нито едно превозно средство не е спряло близо до Range Rover-а на Анджело и че всички превозни средства, които са записани да минават в тази посока, са били извън момента на мистериозната смърт. Единственият вариант е нападателят да се измъкне, като се е качил на двуметрова стена, граничеща с магистралата, и така да избегне заснемането. Прокуратурата назначи аутопсия за изясняване на причините за смъртта на мъжа, за който по последни данни се предполага, че се е заушил.

Според италианските медии е изтекла информация къде е бил Онорато в деня на смъртта си - имал е бизнес среща с мъж в Палермо. Освен това медиите съобщават, че той е имал спорове с някои длъжници.

Разследващите изслушаха евродепутата и дъщеря ѝ Каролина, които откриха безжизненото тяло на мъжа. Анджело бил на път за обяд и когато жена му и дъщеря му се опитали да се свържат с него неуспешно. Те проследили телефона му и го намерили на странно място в колата с поставен колан и вратовръзка на врата.

Според лекар по съдебна медицина смъртта е настъпила в резултат на задушаване, но все още не е ясно дали става въпрос за убийство или самоубийство.

Според Франческа Донато съпругът ѝ "никога не би се самоубил".

Снимка: БГНЕС