Украинци бягат от мобилизация, нападат граничари и влизат в Румъния

11 000 украински мъже са преминали нелегално границата 

25.05.2024 | 14:38 Редактор: Тодор Петров
Украинци бягат от мобилизация, нападат граничари и влизат в Румъния

Двама украинци, укриващи се от военна служба, нападнаха граничар, взеха му оръжието и избягаха в Румъния, предаде УНИАН. Според журналиста Виталий Глагола инцидентът е станал между граничните участъци "Деловое" и "Богдан". 

Граничарят се отзовал на задействане на сигнална мина, но е бил нападнат от нарушители на границата. 

"След като открил двама мъже, граничарят произвел два предупредителни изстрела във въздуха, но вместо да спрат, нарушителите го нападнали и му отнели пистолета Форт 12 Р", пише Глагола. 

Той добави, че нарушителите са стреляли пет пъти към граничаря, но за щастие не са улучили. 

"Нарушителите са успели да избягат с иззетото оръжие, преди да пристигне помощта, и са пресекли държавната граница на Украйна", отбелязва журналистът. 

По-рано бе съобщено, че граничар е застрелял мъж при опит да премине нелегално границата с Румъния. При преследването на беглеца военните са произвели няколко предупредителни изстрела от служебното си оръжие. Впоследствие те открили тялото на мъж с огнестрелна рана в главата, пише БГНЕС.

Според румънските граничари в хода на войната 11 000 украински мъже са преминали нелегално границата им.

Снимка: Pixabay


2
2 rate up comment rate down comment 0
не може да бъде
преди 3 седмици
Не, това не е истина! Това е хибридна атака на Путин и руските ... хакери! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 седмици
Така, Украйна е една изключително " демократична " страна. Извършва насилствена мобилизация, с изключение на " висшия ешалон" на властта и неговите синове и дъщери; отмени изборите; декларира, че няма да спазва човешките права. Освен това, Зеленият .... покани страни от НАТО да се включат в кървавия бизнес, т.е. войната. Не виждал проблем? И аз не виждам проблем Зеленски и администрацията му да са на фронта, но евроалатлянтическите ценности повеляват "цвета на нацията" да е с привилегии. Сигнализирай за неуместен коментар