Руски източници пред Ройтерс: Путин е готов да замрази войната в Украйна

"Руският държавен глава може да се бие толкова дълго, колкото е необходимо", споделят те

24.05.2024 | 20:40 Редактор: Искра Ангелова
Руски източници пред Ройтерс: Путин е готов да замрази войната в Украйна

Руският президент Владимир Путин е готов да "замрази" войната в Украйна с договорено прекратяване на огъня, което да признава настоящите линии на бойното поле. Това заявиха четирима руски източници пред Ройтерс.

Те допълват, че Путин е готов да се бие, ако Киев и Западът не реагират.

Три от източниците, запознати с дискусиите в обкръжението на Путин, поясниха, че руският президент пред малка група съветници е изразил разочарованието си от осуетяването на преговорите от страна на Запада и от решението на украинския президент Володимир Зеленски да не преговаря с него.

"Путин може да се бие толкова дълго, колкото е необходимо, но руският президент също е готов за прекратяване на огъня - да замрази войната", каза четвъртият високопоставен руски източник, който е работил с руския президент и е запознат с разговорите на най-високо ниво в Кремъл.

Той, както и всички останали, цитирани в материала на Ройтерс, са пожелали анонимност.

Агенция Ройтерс съобщи, че е разговаряла с общо петима души, които работят или са работили с Путин на високо ниво в политическата и бизнес сферата. Но петият източник не коментира замразяването на войната на сегашните фронтови линии.

Снимка: БГНЕС