Тръмп: Байдън и Министерството на правосъдието искаха да ме ликвидират

Американският президент бил готов да постави семейството му в опасност

23.05.2024 | 10:25 Редактор: Тодор Петров
Тръмп: Байдън и Министерството на правосъдието искаха да ме ликвидират

Доналд Тръмп обяви, че Министерството на правосъдието на САЩ е искало да го убие, а президентът Джоузеф Байдън е бил готов да го отстрани и да постави семейството му в опасност.

"Те копнеят да направят немислимото. Джо Байдън беше готов да ме ликвидира и да изложи семейството ми на опасност. Корумпираното Министерство на правосъдието на Байдън, в своята незаконна и противоконституционна атака срещу Мар-а-Лаго, разреши на ФБР да използва смъртоносна сила срещу мен", написа Тръмп в Truth Social.

Думите му се отнасят до заповед за обиск, издадена през август 2022 г., когато агенти в цивилно облекло нахлуха в имението на Тръмп в Мар-а-Лаго в търсене на секретни документи, които той отказал да предаде на правителството, съобщава "Гардиън", пише БГНЕС.

В изявление ФБР описва използването на тези думи като "стандартно изявление за политика, което ограничава използването на смъртоносна сила и че никой не е наредил да бъдат предприети допълнителни стъпки, които да се отклоняват от разпоредбите по този въпрос." 

Снимка: БГНЕС