Ердоган: На "Евровизия" няма нормален човек, заплаха е за семейните ценности

Турският президент определи участниците като "троянски коне на социалната корупция"

21.05.2024 | 08:34 Редактор: Тодор Петров
Ердоган: На

Реджеп Ердоган обвини песенния конкурс "Евровизия", че насърчава "неутрализирането на половете" и застрашава традиционното семейство.

Турският президент определи участниците в конкурса като "троянски коне на социалната корупция" и заяви, че правителството му е имало право да не допуска Турция до участие в поп конкурса от 2012 г. насам.

Това беше очевидна препратка към швейцарския певец Немо, който по-рано този месец спечели 68-ия конкурс с "The Code" - поп-рап ода за пътя на певеца към приемането на небинарна идентичност. 24-годишният певец стана първият небинарен победител в конкурса, който отдавна е приет като убежище от ЛГБТК общността.

"На такива събития стана невъзможно да срещнеш нормален човек", твърди Ердоган, чиято управляваща Партия на справедливостта и развитието намира корените си в ислямското движение в Турция и чието правителство през последните години стана по-малко толерантно към правата на ЛГБТК, пише БТА.

"По-добре разбираме как сме взели правилното решение, като сме държали Турция настрана от това позорно състезание през последните 12 години", настоя турският президент.

Снимка: БГНЕС


2
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Добре, че не участваме. Нямаме шанс за победа . Само небинарни печелят и то само защото са такива, без да се отличават с уникални гласови данни. Султанът е прав. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Кво е туй нещо небинар? Туй нещо като онуй нещо ли е? Сопа им трябва на всички Сигнализирай за неуместен коментар