Медведев: Срещу Зеленски може да има покушение, подобно на това срещу Хитлер

Москва подчерта, че никога не е отказвала преговори с Киев

20.05.2024 | 17:19 Редактор: Толя Стоянова
Медведев: Срещу Зеленски може да има покушение, подобно на това срещу Хитлер

Според заместник-председателя на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев недоволните кръгове в Украйна може да се опитат да убият президента Володимир Зеленски по сценария на покушението на част от германския елит срещу Адолф Хитлер през 1944 г.

"Ще бъде заменен от оперетна фигура", каза Медведев в интервю пред ТАСС, като добави, че това няма да промени нищо нито за украинците, нито за Русия, освен ако не се появи "нова оперетна фигура", която не е ограничена от собствената си забрана за преговори с Русия.

Правомощията на настоящия президент на Украйна, според Конституцията, изтичат в нощта на 21 май. Изборите в страната трябваше да се проведат през март, но не бяха проведени под предлог на действащото военно положение.

Зеленски подписа през октомври 2022 г. указ, забраняващ всякакви преговори с Русия по време на президентството на Владимир Путин. Москва подчертава, че никога не е отказвала преговори с Киев и подкрепя конструктивните предложения за диалог.

Организиран през 1944 г. от група висши офицери от Вермахта, водени от полковник Клаус фон Щауфенберг, опитът за убийство на Хитлер остава в историята като "Заговорът от 20 юли". Планът на германската съпротива се проваля, защото срещата на щаба беше преместена извън бункера и това смекчава взривната вълна от една от двете взривили се бомби. Хитлер получава мозъчно сътресение и няколко изгаряния. Резултатът е чистка в германската армия, след която около 200 души са екзекутирани или умират в ареста, предаде "Фокус".

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Люси Енглиш
преди 2 месеца
Тоя клоун,тоя шут разиграва цяла Европа.Изключително арогантна и нагла личност.Безпрецедентно е неговото поведение към нашия президент ген.Радев.Когато с Ермак бяха в България.Просто не искам да слушам и за госпожата Олеся сексоложката.Която е техният посланик тук.Самите украинци казват че тя е с неясна биография,без дипломатически опит и е протеже на Ермак!!! Сигнализирай за неуместен коментар