Русия удари покрайнините на Харков, жертвите са най-малко 11

27 души са ранени

20.05.2024 | 08:07 Редактор: Искра Ангелова
Русия удари покрайнините на Харков, жертвите са най-малко 11

Русия атакува езерен курорт в покрайнините на Харков и атакува села в околността, убивайки най-малко 11 души и ранявайки десетки. Прокуратурата съобщи, че в курорта са загинали шестима души, един е изчезнал, а 27 са ранени.

Спасителите заявиха, че първоначалният удар е бил последван от втори удар около 20 минути по-късно, насочен към екипите на спешна помощ на мястото на инцидента.

"Тук никога не е имало войници", каза полицейският инспектор Ярослав Трофимко, който пристигнал след първия удар и след това бил застигнат от втория. Още петима души бяха убити и девет ранени по-късно през деня в две села в Купянска област. Местният губернатор Олег Синехубов заяви, че руските сили са обстрелвали две села в областта със самоходен гранатомет за залпов огън, съобщава БГНЕС.

Прокуратурата съобщи, че един човек е загинал при руски обстрел в град Вовчанск - град, който е в центъра на руското нахлуване, започнало преди малко повече от седмица. Трима души са били ранени. Ракетните удари бяха последните от постоянните руски атаки през последните седмици в Харковска област в Североизточна Украйна, където руските войски започнаха настъпление.

Снимка: БГНЕС