"Най-лошото отмина": Нападателят на Роберт Фицо не е "вълк единак"?

59-годишният премиер беше прострелян в корема

20.05.2024 | 07:28 Редактор: Искра Ангелова

Животът на словашкия премиер Роберт Фицо вече не е в опасност, но състоянието му остава тежко.

"Най-лошото, от което се страхувахме, е отминало, поне за момента", каза вицепремиерът Робърт Калинак.

"Всички сме малко по-спокойни. Когато казвахме, че искаме да се доближим до положителната прогноза, тогава вярвам, че сме една стъпка по-близо до това", допълни той.

Разследването по случая продължава, като властите в Словакия имат съмнения дали стрелецът наистина е "вълк единак". Министърът на вътрешните работи Матус Сутадж Есток публикува актуализацията в неделя, след като преди това се смяташе, че заподозреният е действал сам, пояснява "Фокус".

59-годишният премиер беше прострелян няколко пъти в сряда при нападение, което предизвика ново безпокойство относно поляризацията на политиката в централноевропейската страна с 5,4 милиона души.

Фицо беше прострелян в корема, докато поздравяваше поддръжници - първият голям опит за убийство на европейски политически лидер от повече от 20 години.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Не е единак, разбира се. Зад опита за убийство стоят " приятелски" западни служби. Същите, които организираха убийството на президента на Иран. " Случайно" убиват всички, които се противопоставят на световното господство на Сор$$с и други откачалки, уплътняващи безсмисления си живот с изтребление на хора и жажда за власт над целия свят. Не си представям "родните" послушковци да откажат да ни включат във война и да рискуват началниците им да убият " случайно". Гласуващите за война какво мислят? Сигнализирай за неуместен коментар