Зеленски: Украйна е в нов етап във войната, ще нарушим плана за настъпление на Русия

Страната ни така или иначе ще победи, обяви той

03.05.2024 | 22:15 Редактор: Вяра Димова
Зеленски: Украйна е в нов етап във войната, ще нарушим плана за настъпление на Русия

Володимир Зеленски заяви по време на среща с граничари в Хмелницка област, че "Украйна е изправена пред нов етап в пълномащабната война с Русия", съобщи "Киев Индипендънт".

Изявлението му дойде на фона на влошаващата се ситуация на бойното поле. Кирил Буданов, началник на украинското военно разузнаване (ВУР), заяви, че Украйна трябва да очаква да се сблъска с подновена руска офанзива в края на пролетта или началото на лятото, като настъплението ще се засили около източната част на Донбас.

"В момента окупаторът се готви да разшири настъплението си. И всички ние - украинците, войниците, държавата, партньорите, трябва да направим всичко, за да нарушим плана за настъпление на Русия", каза украинският президент.

Русия вероятно се опитва да завземе колкото се може повече територии, преди на бойното поле да се усети въздействието на наскоро приетия от САЩ законопроект за помощ за Украйна.

"Часив Яр, град в Донецка област, остава една от ключовите цели на Русия, тъй като може да улесни по-нататъшното напредване към близките градове Костантиновка, Краматорск и Славянск", твърди Олександър Павлик, командващ сухопътните сили на Украйна.

Според Павлик Русия има за цел да окупира напълно Донецка, Луганска и, ако е възможно, Запорожка област през 2024 г., пише БГНЕС.

"Трябва да докажем, че окупаторът няма да успее да постигне целите си при никакви обстоятелства, без значение какво прави и колко жестоко действа. Украйна така или иначе ще победи", категоричен е Зеленски.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: БГНЕС


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
Аман вече от тоя клоун... Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
" Всички ние- украинците, войниците....."????? Зеленски нито е украинец, нито е войник? Той е " държавата и партньорите"...Тези думи ми звучат много познато. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 1
Жири
преди 2 седмици