Кадиров назначи 16-годишния си син на висок пост в университета "Путин"

"Ще се справи перфектно с възложените му отговорности", заяви чеченският лидер

29.04.2024 | 12:50 Редактор: Вяра Димова
Кадиров назначи 16-годишния си син на висок пост в университета

Чеченският лидер Рамзан Кадиров съобщи, че е назначил 16-годишния си син на висш пост в Руския университет за специални части, който носи името на президента Владимир Путин, предаде "Ройтерс".

Адам Кадиров, който през ноември навърши 16 години, бе назначен миналата година за главен бодигард на баща си, както и за наблюдател в нов батальон, който е част от силите на руското министерство на отбраната.

"Той е много запознат с дейностите в известния университет. Ще се справи перфектно с възложените му отговорности", написа Кадиров в изявление в Telegram.

Той добави, че синът му е бил назначен за член в Надзорния съвет на университета. Назначението е станало след молба от ректора на университета, който се намира в Гудермес, Чечения.  Частното руско учебно заведение предлага професионално обучение за специални звена в армията.

През септември Кадиров публикува в социалните мрежи видеозапис, на който се вижда как синът му удря и рита затворник, обвинен в изгарянето на Корана. Въпросният затворник - Никита Жиравел, беше осъден на три години и половина затвор. Кадиров заяви, че е горд, че момчето защитава мюсюлманската религия, но случаят, въпреки това, бе разкритикуван дори от твърдолинейни прокремълски поддръжници, информира БТА.

Снимка: БГНЕС