Туск скочи срещу Моравецки, след като руска ракета падна край полската граница

"Вие сте жалък пропагандатор, който е съучастник в това, което се случва в Украйна", отговори политикът от "Право и справедливост"

27.04.2024 | 15:55 Редактор: Толя Стоянова
Туск скочи срещу Моравецки, след като руска ракета падна край полската граница

Премиерът на Полша Доналд Туск съобщи, че в събота (27 април) една от руските ракети, които атакуваха Украйна, е паднала на 15 км от полската граница и отправи критики към политиката на Матеуш Моравецки. Туск написа в социалната мрежа Х, че "тази нощ над района на Лвов са паднали десетки бомби и ракети. Едната е на 15 км от границата".

След това Туск разкритикува своя предшественик Матеуш Моравецки, водещ политик от опозиционната партия "Право и справедливост".

"В този момент Моравецки разработва съвместна антиевропейска стратегия с пропутински крайнодесни политици в Будапеща. Глупост? Предателство? Или и двете?", пише Туск, цитиран от "Фокус".

В коментар под публикацията на Туск Матеуш Моравецки отговори: 

"Вие сте жалък пропагандатор, който е съучастник в това, което се случва днес в Украйна. Докато вие прилагахте "нулирането" на отношенията с Русия, те се въоръжаваха и подготвяха планове за унищожаване на Украйна. Вие бяхте толкова дълбоко заспали в Европа, че германците трябваше да бъдат събудени дни след избухването на войната. Ако не беше полското правителство през февруари 2022 г., Украйна можеше да се разпадне".

Снимка: БГНЕС