Вълна от руски ракети удари Украйна през нощта

Белгия ще достави на Киев изтребители F-16 още тази година

27.04.2024 | 07:45 Редактор: Тодор Петров
Вълна от руски ракети удари Украйна през нощта

Поредна вълна руски ракетни атаки през изминалата нощ удари Украйна. Това стана часове след като американският министър на отбраната Лойд Остин обяви поръчки за оръжие за Киев към американската военна индустрия в размер на 6 милиарда долара.

Няколко групи крилати ракети са били регистрирани в източните и южните области на Украйна. Друга ракетна атака е преминала през северната част на Киевска област в западна посока. Украинските военновъздушни сили съобщиха за ракети над Житомирска област в посока към Хмелницка област. Последва съобщение за отекнали взривове в Лвовска област. В 6:00 часа бе съобщено за отмяна на въздушната тревога.

Една пациентка е пострадала след след въздушен удар на територията на болница в квартал на Харков. Засегнати са няколко сгради в медицинския комплекс, като се е наложило преместване на пациенти в друг корпус, предаде БНР.

Междувременно Белгия ще достави на Украйна изтребители F-16 още през тази година, а не през 2025, както бе обещала, твърди белгийска медия. Десетки изтребители за Киев обещаха също Нидерландия, Дания и Норвегия. Испания ще изпрати ракети за противовъздушни системи Patriot.

Снимка: БГНЕС