Байдън ще продължи да ползва TikTok и след като подписа закон против приложението

Платформата има над 170 млн. американски потребители

25.04.2024 | 15:22 Редактор: Беатрис Младжова
Байдън ще продължи да ползва TikTok и след като подписа закон против приложението

Настоящият президент на САЩ Джо Байдън твърди, че ще продължи да употребява акаунта си в TikTok, макар че подписа законопроекта, който принуждава компанията майка ByteDance да продаде американския си бизнес, или услугата ще бъде блокирана в магазините за приложения в САЩ, превръщайки го в закон, пише Bloomberg.

Условието беше включено в пакета за чуждестранна помощ, който дава зелена светлина на отдавна забавилата се помощ за Украйна и Израел. Байдън изрази подкрепа за усилията за продажба или забрана на приложението поради опасения относно сигурността и поверителността на данните на американците, дори преди да бъдат обвързани с пакета.

TikTok има над 170 млн. американски потребители, твърди компанията. Платформата има значителен брой гласоподаватели от Поколението Z и милениалите – особено важни групи за демократите, що се касае до изборите.

Представител на президентската кампания на Доналд Тръмп не е отговорил веднага на запитването за коментар дали планират да използват TikTok във връзка с изборите през 2024 г.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС