Кадиров не е в добро здраве? Ходил в болница при чичо си, но май себе си е лекувал

Говори се за проблеми с панкреаса

22.04.2024 | 20:40 Редактор: Елеонора Танева
Кадиров не е в добро здраве? Ходил в болница при чичо си, но май себе си е лекувал

Лидера на руската Чеченската република Рамзан Кадиров не е в добро здравословно състояние. Слуховете за тежко заболяване се възобновиха отново в Русия след съобщение в медиите, че той страда от нелечимо заболяване на панкреаса, предаде ДПА.

Днес независимото издание "Новая газета Европа" съобщи за здравословното състояние на Кадиров, близък съюзник на Кремъл и известен с жестокото си отношение към дисидентите. Властите в Чечения, които преди няколко месеца отрекоха слухове за здравословното състояние на Кадиров, засега не са коментирали публикуваната днес информация.

Вестникът, който е основан от носителя на Нобелова награда за мир Дмитрий Муратов, се позовава на източници, близки до Кадиров, както и на лекари от болницата на руската президентска администрация. Твърди се, че чеченският лидер е бил лекуван там през есента на миналата година.

По онова време спекулациите бяха официално отхвърлени. Дългият му престой в болница в Москва е бил замаскиран като посещение при негов болен чичо, съобщи днес "Новая газета". Журналистите обаче вече са убедени, че именно Кадиров е бил болният пациент, пише БТА.

Междувременно днес в канала на Кадиров в Telegram бе публикуван видеозапис, на който се вижда как той участва в заседание на регионалното правителство в столицата на Чеченската република Грозни.

На видеозаписът се вижда как Кадиров седи почти неподвижно на масата и говори бавно и очевидно със затруднение.

Снимка: БГНЕС