Зеленски: Ако Украйна не издържи, Русия продължава към Балтика, за НАТО няма да е лесно

"И тогава ще има преразпределение на територии", заяви украинският държавен глава

21.04.2024 | 10:13 Редактор: Искра Ангелова
Зеленски: Ако Украйна не издържи, Русия продължава към Балтика, за НАТО няма да е лесно

Ако Украйна не удържи и бъде прегазена от Русия, Москва има само един вариант накъде да продължи - защото тя няма да се спре. Това каза украинският президент Володимир Зеленски в интервю за бразилски журналисти.

"Ако ние не удържим - аз вярвам, че това няма да се случи, но да предположим, че не издържим - тогава Русия няма много варианти накъде да се насочи. Следващата им цел ще е някоя от балтийските държави - искате или не искате, убеждават ни, че това няма да се случи, но споровете са излишни, защото руснаците непременно ще дойдат. Те трябва нанякъде да продължат", подчерта украинският държавен глава.

Според Зеленски Путин ще атакува по-малка държава, която няма да може да окаже голяма съпротива. "Той (Путин - бел.ред.) няма да повтори същата грешка втори път - вече знае, че е по-лесно с по-малко защитена страна, страна с по-малко хора, по-малко оръжия. И това ще бъде държава, която е била част от Съветския съюз. Тук попадат точно балтийските държави и Путин ще отиде там", предупреди той, цитиран от Главред и dnes.bg.

При това Зеленски е на мнение, че когато Русия нападне балтийските страни, за НАТО ще бъде трудно да се справи с руснаците. "Това ще бъде война между Русия и НАТО. Ако Украйна падне, такава война ще има без съмнение. За НАТО няма да е лесно да се справи. И тогава ще има преразпределение на територии", добави Зеленски.

"Ако техен самолет (на НАТО - бел.ред.) излита от територията на съседните ни страни и сваля ракетите, които със сигурност летят към Украйна, но могат да летят и към тези територии, както вече се случи с Полша и Румъния, тогава нека свалят тези ракети - аз само ще аплодирам", заяви украинският лидер.

Зеленски добави, че за всичките 30 години, през които Украйна е била независима държава, Русия е направила всичко възможно, за да ѝ попречи да се развива. Русия поиска от Украйна да предаде ядрените си оръжия, да се унищожат заводите на отбранително-промишления комплекс и т.н., поясни Зеленски.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 3
Пропаганда
преди 2 седмици
Какво иска да каже украиномразецът- използвайте Украйна да се бие до последния украинец, че иначе Русия ще нападне някой друг? Украйна вече загуби войната и това беше признато от западните " приятели". Спонсорират Зеленски, защото ВПК на САЩ печели и никой не се интересува колко още хора ще загинат.Затова храним САЩ за сметка на украинския народ и в полза на корумпирания киевския режим! Като ни " нападне " после Русия, няма да имаме оръжие.Ще чакаме след 8- 10 години САЩ да ни въоръжат. Велико! Сигнализирай за неуместен коментар