САЩ готвят нови санкции срещу Иран

Вашингтон се надява съюзниците му да последват примера му

17.04.2024 | 07:10 Редактор: Деси Николова
САЩ готвят нови санкции срещу Иран

Съединените щати планират да наложат нови санкции на ракетната програма и тази за дронове на Иран след нападението на Ислямската република срещу Израел. Това съобщи съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, който каза, че администрацията води разговори с международните си партньори, включително страните от Г-7, по въпроса.

Ограниченията, които се очакват в следващите дни, ще засегнат и организации, които подкрепят Иранската революционна гвардия, както и военното министерство в Техеран. Съливан подчерта, че Вашингтон се надява съюзниците му да последват примера му, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Аха
преди 1 седмица
Главчев е готов да " следва доктрината" (на послушанието) , както се изрази началникът му Борисов. Няма нужда да се "убеждава " от САЩ да се присъедини към санкциите. Ще изпълни всичко, което поискат от него. Очаквам с нетърпение новия министър -послушно пуделче с пачки, което да скимти одобрително, още преди да са поискали това от него ......от посолството. Сигнализирай за неуместен коментар