13-годишният, заподозрян в убийството на бездомник, е освободен след разпит

В Германия лица под 14 години не могат да бъдат наказателно преследвани

06.04.2024 | 13:23 Редактор: Толя Стоянова

13-годишно българче е предполагаемият убиец на бездомник в западния германски град Дортмунд. Това съобщиха от полицията и прокуратурата. 31-годишният мъж е бил намерен с прободни рани. Убийството се е случило след 18:30 часа местно време. Аутопсията е показала, че смъртта на 31-годишния мъж е причинена от няколко прободни рани. Ножът, за който се предполага, че е оръжието на убийството, е бил намерен от полицейско куче в близост до местопрестъплението.

"Вчера бездомникът бил навън на пристанището в Дортмунд и е срещнал група хора и 13-годишно дете. С него са били и приятели - имаше и дете на неговата възраст и двама тийнейджъри, много млади - на 14 и 15 години. Тогава сигурно е имало словесен спор, може би с взаимни обиди. Вероятно това е накарало 13-годишният да намушка бездомника с ножа си", каза Крузе.

13-годишният извършител на убийството, за когото се предполага, че е българин, както и останалите трима задържани, са освободени след разпит в полицията.

"Шокиращо е как насилието е станало нормално, особено сред младите хора, почти деца. Мисля си как израснах аз - съвсем различно, всичко се промени", добави Янсен.

В Германия лица под 14 години не могат да бъдат наказателно преследвани.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС