Земетресение разлюля Ню Йорк, усетено е по цялото Източно крайбрежие на САЩ

Трусът е бил с магнитуд 4,8 по скалата на Рихтер

05.04.2024 | 20:10 Редактор: Вяра Димова
Земетресение разлюля Ню Йорк, усетено е по цялото Източно крайбрежие на САЩ

Земетресение с магнитуд 4,8 по скалата на Рихтер е регистрирано в САЩ, показва справка на официалния сайт на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC). Трусът е регистриран на 34 км западно от Едисън, (Ню Джърси), 13 км северозападно от Бриджуотър, на дълбочина 5 км. Земетресението е станало в 10:23 часа местно време (17:23 българско време).

Трусът е усетен на територията на три щата. Доклади за щети по сгради пристигат от Ню Джърси до Лонг Айлънд, допълват от "CBS News".

Жители са съобщили, че са усетили тътен по цялото Източно крайбрежие, предаде "The Guardian". Агенцията съобщи за земетресение с предварителен магнитуд 4,8 по скалата на Рихтер с епицентър близо до Ливан, Ню Джърси. Пожарната служба на Ню Йорк посочва, че няма първоначални данни за щети.

"Моят екип оценява последиците и евентуалните щети, които може да са настъпили, и ще информираме обществеността през целия ден", уточни губернаторът на щата Ню Йорк Кати Хочул съобщи в X, цитиран от "Фокус".

Трусът събуди спомени за земетресението от 23 август 2011 г., което разтърси десетки милиони хора от Грузия до Канада. Земетресението с магнитуд 5,8 по Рихтер е най-силният трус по източното крайбрежие от Втората световна война насам. 

Снимка: Pixabay


1
3 rate up comment rate down comment 0
42
преди 3 седмици
Некадърници. "От Грузия до Канада" или от Джорджия до Канада?! Сигнализирай за неуместен коментар