15 загинали и 8 ранени при пожар в жилищна сграда в Истанбул

Огънят е избухнал по време на строителни работи в мазето на 16-етажен блок в "Гайреттепе"

02.04.2024 | 16:25 Редактор: Толя Стоянова
15 загинали и 8 ранени при пожар в жилищна сграда в Истанбул

При пожар в жилищна сграда в Истанбул загинаха 15 души, а 8 бяха ранени, съобщи губернаторът на турската икономическа столица Давут Гюл.

"Броят на хората, които са загубили живота си при пожара в квартал "Гайреттепе", вече е 15, а 8 души са ранени, 7 от които тежко", се казва в изявление на кабинета на губернатора.

Ранените са прехвърлени в болници в региона, а разследването е в ход, допълва ведомството. Пожарът е избухнал по време на строителни работи в мазето на 16-етажна сграда в "Гайреттепе", част от централния истанбулски квартал "Бешикташ", предаде БГНЕС.

Новоизбраният кмет на Истанбул Екрем Имамоглу, който се отправи към мястото на инцидента, заяви, че в мазето се е помещавал нощен клуб.

"Пожарът е под контрол. Да се надяваме, че няма други жертви", каза Имамоглу и поднесе съболезнования на близки на загиналите.

След като са били уведомени, на мястото са били изпратени екипи на пожарната, здравната служба и полицията. Пожарникарите се отзоваха на пожара с 31 автомобила и 86 души персонал.

Снимка: БГНЕС