Бурята "Нелсън" взе жертви в Испания, вълните стигат 7 метра

Метеорологичната агенция "AEMET" издаде оранжево предупреждение за опасно бурно море

28.03.2024 | 20:24 Редактор: Вяра Димова
Бурята

Четирима души са загинали, след като са паднали в морето в Северна Испания при силните ветрове и 7-метровите вълни, предшестващи бурята "Нелсон", предаде АФП.

"Двама души загинаха, след като паднаха в морето в Мурос дел Налон и Кудилеро", съобщиха от службите за спешна помощ от северозападната област Астурия.

Пожарникарите са използвали хеликоптер, за да извадят "безжизненото тяло на мъж" в Мурос дел Налон, след като са получили сигнал, че човек е паднал в морето. Тялото на жена е било извадено и в Кудилеро. В североизточната част на Каталуния 32-годишен германец влязъл в морето, за да се опита да спаси 16-годишно мароканско момче, което паднало във водата край плажа на Тарагона, но и двамата се удавили.

Испанската метеорологична агенция "AEMET" издаде оранжево предупреждение за опасно бурно море, като алармира за вълни от 6 до 7 метра, пише БГНЕС.

"AEMET" също така предупреди, че бурята "Нелсън", която в момента е над Великобритания, ще донесе бурно време на Иберийския полуостров до края на март.

Снимка: БГНЕС