Гласуват вота на недоверие срещу правителството на Мицотакис

Лидерът на СИРИЗА поиска оставката му

28.03.2024 | 17:58 Редактор: Вяра Димова
Гласуват вота на недоверие срещу правителството на Мицотакис

В парламента на Гърция продължават дебатите по вота на недоверие срещу правителството на Кириакос Мицотакис. За първи път консерваторите са в "обяснителен режим" срещу обединената цяла опозиция, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Обсъждат се теми от различни сектори - от опити да се прикрият виновните политически лица в частност бившият министър на транспорта Костас Караманлис и настоящ депутат от "Нова Демокрация" за железопътната катастрофа, която преди година отне живота на 57 души до тайна сделка между гръцкото правителство и Володимир Зеленски за трансфер на оръжие, което премиерът Мицотакис отрече. 

Лидерът на най-голямата опозиционна партия СИРИЗА Стефанос Каселакис призова премиера да подаде оставка и следващите предсрочни избори дори да се проведат с международни наблюдатели, защото опозицията няма доверие в правителството

Остри са критиките и за състоянието на здравеопазването и образованието. Гласуването на вота на недоверие ще е късно тази вечер. Не се очаква правителството да падне, защото управляващата "Нова Демокрация" има мнозинство.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 седмици
"тайна сделка между гръцкото правителство и Володимир Зеленски за трансфер на оръжие, което премиерът Мицотакис отрече. " Какво съвпадение само! И в България обезоръжават и грабят армията, а също така сключват тайни сделки с Украйна. Посолствата на Чичо Сам са лишени от всякакво въображение- задействат една марионетка да дава оръжие ( например), след която цяла верига от слуги почва да прави същото, а после медиите го раздухват, че били единни и сплотени. Всъщност са корумпирани и зависими. Сигнализирай за неуместен коментар