79-годишен актьор влиза в затвора: Целунал жена по бузата без нейното съгласие

Той ще трябва да присъства и на 40-часова програма за лечение на сексуалното насилие

19.03.2024 | 09:39 Редактор: Деси Николова
79-годишен актьор влиза в затвора: Целунал жена по бузата без нейното съгласие

Звездата от Squid Game, О Йон Су, беше осъден заради сексуални престъпления в Сеул, Южна Корея. 79-годишният актьор ще прекара до 8 месеца в затвора, а присъдата ще остане условна за още две години, след инцидент от 2017 година, когато се твърди, че той е прегърнал и целунал жена по бузата без нейното съгласие. Йон Су трябва да присъства и на 40-часова програма за лечение на сексуалното насилие.

След присъдата си, актьорът отрече да е виновен за каквото и да е престъпление, твърдейки че ще обжалва решението. По думите му, той само е държал за ръка въпросната дама, за да я съпроводи покрай езеро. „Извинявам се, защото тя каза, че няма да направи от мухата слон, но това не означава, че се признавам за виновен“, каза Йон Су след излизането си от съда. 

Според AFP, съдията Чон Йон Джу казва, че показанията на жертвата за нападението и нейните твърдения са последователни и изглеждат като изявления, които не могат да бъдат направени, без действително да са се случили. По думите на съда, жената е записала случилото се в своя дневник, след което го разказала на адвоката си, като и двата разказа са идентични, което показва и тяхната автентичност.

Първоначално Йон Су беше обвинен през декември 2021 година, но само няколко месеца по-късно, през април, полицията затвори случая, без да повдига обвинения. Прокуратурата обаче отвори отново казуса през ноември 2022 година по молба на жертвата.

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: БГНЕС