Путин за конфликт между Русия и НАТО: Ще бъдем на крачка от Трета световна война

"И днес военни от страните от НАТО вече присъстват в Украйна", заяви руският президент

18.03.2024 | 17:10 Редактор: Искра Ангелова
Путин за конфликт между Русия и НАТО: Ще бъдем на крачка от Трета световна война

Мисля, че всичко е възможно в съвременния свят. На всички е ясно, че тогава ще бъдем на крачка от Трета световна война. Това каза президентът на Русия Владимир Путин, отговаряйки на въпрос доколко е вероятен пълномащабен конфликт между Русия и НАТО след обявяването на резултатите от президентските избори, съобщават руски медии.

"Що се отнася до изявленията на френския президент за възможно разполагане на западен контингент в Украйна и че този контингент ще изпълнява второстепенни функции - днес не е много по-различно от това, което правят наемниците", коментира Владимир Путин.

"И днес военни от страните от НАТО вече присъстват в Украйна. Там има въоръжени военни от страните от НАТО, знаем. Там чуваме както френска, така и английска реч. В това няма нищо добро, особено за тях. Защото умират и то масово. Но това не е нашият избор. Ако някой иска да прикрие вътрешнополитическите си проблеми с агресивната си външна реторика, това е добре познат похват в цял свят", допълва Путин, цитиран от "Труд".

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
Властта на посолство
преди 1 месец
Цял самолет френски военни пристигна на летище София вчера. Снимките показват, че са натикани в камиони, а български шофьори ще ги откарат в Украйна. Най- големите путиномразци да се готвят, че евроатлантизмът ще вземе да изчезне от нашите географски ширини, ако самоотвержени грантаджии и сглобколюбци не се хвърлят върху евроатлантическия жертвеник. Властта на посолството върху територията е застрашена. Затова, който държи това да продължи, ще трябва да пътува "с Ники" за фронта. Сигнализирай за неуместен коментар