Арестуваха мъжа, убил трима души в Ню Джърси

Екзекутирал е мащехата си, малката си сестра и майката на двете му деца

17.03.2024 | 08:18 Редактор: Тодор Петров
Арестуваха мъжа, убил трима души в Ню Джърси

Мъжът, заподозрян в убийството на трима души в района на Филаделфия, беше арестуван снощи в Ню Джърси след продължило с часове очакване на развръзка, съобщи полицията, цитирана от Асошиейтед прес.

Директорът на полицията в град Трентън Стив Уилсън каза, че мъжът е открит близо до къща, в която се предполага, че се е бил барикадирал, и е задържан. Няма други пострадали.

Ситуацията наложи отмяната на парада за Деня на Свети Патрик и затварянето на увеселителен парк. Властите в окръг Бъкс в Пенсилвания издадоха заповед за някои райони хората да не напускат домовете си за няколко часа. Властите казаха, че все още не могат да говорят за мотивите за атаките. 

След като избяга с открадната кола, а след това взе друга от паркинг на магазин, Гордън се скри в дом в близкия град Трентън, щата Ню Джърси, съобщиха властите. В късния следобед полицаите обкръжиха къщата и по високоговорител се опитваха да убедят Гордън да излезе.

Той първо нахлул в жилище в Левиттаун и е убил 52-годишната си мащеха Карън Гордън и 13-годишната си сестра Кера Гордън. Трима други обитатели, включително 14-годишен, успели да се скрият, докато заподозреният минавал през къщата и ги търсел, каза областният прокурор, предаде БТА.

След това Гордън отишъл с колата до друг дом в Левиттаун и застрелял 25-годишната Тейлър Даниел, майка на двете му деца, които били там. Майката на жертвата е била удряна с пушка, каза Шорн. От полицията съобщиха, че се очаква ранената да се възстанови.

Снимка: БГНЕС