Разследват Meta за незаконна продажба на лекарства

Компании наводниха Facebook и Instagram с реклами на лекарства с рецепта

16.03.2024 | 14:12 Редактор: Беатрис Младжова
Разследват Meta за незаконна продажба на лекарства

Американски прокурори във Вирджиния проверяват дали платформите на компанията за социални мрежи Meta (собственик на Facebook, Instagram и други) са улеснявали и печелили от незаконна продажба на лекарства, съобщи в събота Wall Street Journal, като се позова на документи и хора, запознати с въпроса.

Прокурорите са изпратили призовки миналата година и са задавали въпроси като част от разследване, пише американският вестник. Допълва се, че те са искали и данни, свързани със съдържание за лекарства или незаконна продажба на лекарства чрез платформите на Meta, предаде investor.bg

Американската Администрация по храните и лекарствата (FDA) помага в разследването, допълва вестникът и отбелязва, че разследванията невинаги водят до обвинения в неправомерни действия.

WSJ цитира изявление на говорител на Мета: "Продажбата на забранени лекарства е против нашите политики и ние работим за намирането и премахването на това съдържание от нашите услуги".

"Meta активно си сътрудничи с правоприлагащите органи, за да подпомогне борбата с продажбата и разпространението на незаконни лекарства", добавя той.

По време на пандемията някои компании наводниха Facebook и Instagram с реклами на лекарства с рецепта за лечение на синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност, тревожност и други медицински състояния.

Снимка: БГНЕС