Украйна атакува с дронове две петролни рафинерии в Русия, избухнаха в пламъци

Нападението е извършено в Самарска област

16.03.2024 | 10:37 Редактор: Толя Стоянова
Украйна атакува с дронове две петролни рафинерии в Русия, избухнаха в пламъци

Продължават атаките срещу петролни рафинерии в Русия. Тази сутрин дронове атакуваха едновременно две рафинерии в Самарска област, съобщи губернаторът на региона Дмитрий Азаров, както и руските Telegram канали Baza и Astra, предаде УНИАН. 

Съобщава се, че нападението е извършено в 6:00 часа сутринта местно време. Първият дрон е атакувал територията на петролната рафинерия в Сизран, в резултат на което заводът за преработка на петрол се е запалил. Горящата площ е 500 квадратни метра. По същото време няколко други дрона са атакували Новокуйбишевската рафинерия. Там също е възникнал пожар, който е потушен след половин час.

На 15 септември в Калужка област в Русия дронове са атакували петролна рафинерия, в резултат на което оборудването на компанията е повредено. Източник на УНИАН е съобщил, че това е специална операция на Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната на Украйна (ГРУ).

По-рано в резултат на удари с дронове в района на Нижни Новгород е повредена инсталация, която осигурява повече от 50% от продукцията на една от най-големите руски рафинерии "Лукойл", припомня "Фокус".

Снимка: БГНЕС