Рогов: Зеленски проведе чистка в украинските войски

"Преврат в Украйна е възможен само в съгласие с кураторите", каза ръководителят на "Ние сме заедно с Русия"

15.03.2024 | 16:25 Редактор: Вяра Димова
Рогов: Зеленски проведе чистка в украинските войски

Президентът на Украйна Владимир Зеленски започна чистка сред висшите чинове на въоръжените сили на Украйна, тъй като се страхува от възможен бунт. Това каза ръководителят на запорожското обществено движение "Ние сме заедно с Русия" Владимир Рогов, съобщават руски медии.

Според него украинските военни лидери мразят държавния глава, вярвайки, че той ограбва армията, изпраща хора на клане и взема "идиотски решения" за военни операции.

"Според получените оперативни данни, след като Зеленски е бил информиран за възможни бунтове, той е дал заповед да започне чистка на командния състав на украинските войски, която особено се влоши на фона на оставката на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна", уточни още Рогов.

Той добави, че поради заплахата от военен преврат, още преди обявяването на оставката на Залужни, Зеленски е наредил прехвърлянето на най-лоялните към него специални части в столицата. В същото време Рогов отбеляза, че преврат в Украйна е възможен само в съгласие с кураторите - американците или британците.

"Нито за едните, нито за другите е неизгодно да го одобряват днес по простата причина, че това ще намали легитимността на и без това нелегитимния режим на контролираната от тях територия", коментира Рогов, цитиран от "Труд".

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Зеленски разкара предателите. А на вас колко ви плащат за руската пропаганда? Сигнализирай за неуместен коментар