Стотици ТИР-ове чакат по 30 часа, за да влязат от Румъния в Украйна

Времето се е увеличило след протестите на полските фермери

04.03.2024 | 13:53 Редактор: Толя Стоянова
Стотици ТИР-ове чакат по 30 часа, за да влязат от Румъния в Украйна

Стотици камиони чакат на румънско-украинската граница при митницата Халмеу (Сату Маре), като времето за изчакване в понеделник сутринта е около 30 часа. Това съобщи Аджерпрес, като се позова на Главния инспекторат на граничната полиция на Румъния. 

Огромният брой камиони, чакащи да напуснат Румъния, са образували колона и видимо затрудняват пътния трафик в съседните населени места. Времето за изчакване се е увеличило след протестите на полските фермери. Преди броени дни те блокираха и шестте гранични пункта на границата с Украйна, припомнят местните медии, цитирани от БТА.

"Работим с максимален капацитет, използват се всички контролни артерии, предназначени за моторни превозни средства. Персоналът, който извършва контролните формалности, е увеличен, но е важно да се знае, че тъй като е граница с държава извън ЕС, контролът е митнически, фитосанитарен, санитарно-ветеринарен, контрол за винетка, както и този на теглото на товарния автомобил, съгласно предвидените в закона норми", се казва в съобщение на Главния инспекторат на граничната полиция на Румъния.

Снимка: БГНЕС