Непълнолетни българи са задържани в Австрия, тормозили сексуално 12-годишно момиче

Те са част от група чужденци, арестувани за посегателството над детето

01.03.2024 | 20:35 Редактор: Елеонора Танева
Непълнолетни българи са задържани в Австрия, тормозили сексуално 12-годишно момиче

Австрийската полиция съобщи разследва група от 17 души от австрийски, български, италиански, сирийски, сръбски и турски произход, повечето от които непълнолетни, по подозрение, че в течение на няколко месеца сексуално са тормозили 12-годишно момиче, съобщи Асошиейтед Прес. 

Високопоставеният представител на криминалната полиция във Виена Флориан Финда съобщи, че от заподозрените 12 са непълнолетни, на възраст между 14 и 18 години, един е на 19 години, а двама са под възрастта за наказателна отговорност, която в Австрия е 14 години.  Те са заподозрени за сериозен сексуален тормоз над малолетни и за дейности, свързани с порнография.

Твърди се, че заподозрените са извършвали деянията между февруари и юни 2023 г. в гаражи, в жилищата си и на други места във Виена. Твърди се, че в един от случаите е било използвано насилие. Според разследването в останалите случаи жертвата вербално е била заставена да участва в сексуални актове, информира БТА.

Жертвата и нейната майка са докладвали случилото се на властите през октомври. 

Финда заяви, че след задълбочено разследване вчера 13-те заподозрени на възраст над 14-годишна възраст са били разпитани. Някои са признали обвиненията, докато други са ги отрекли. Един от тях е арестуван заради съпротива на силите на реда. Разследващите все още проучват материалите в мобилните им телефони. 

Снимка, архив: БГНЕС