Лавров: САЩ имат план НАТО да тръгне срещу Русия

Изводът му е от думи на американския министър на отбраната Лойд Остин

01.03.2024 | 17:52 Редактор: Толя Стоянова
Лавров: САЩ имат план НАТО да тръгне срещу Русия

Изявленията на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин за възможността за пряк сблъсък между НАТО и Руската федерация в случай на поражение на Украйна доказват, че САЩ имат такъв план. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на дипломатически форум в Анталия, предава ТАСС.

"Смисълът на това изявление е, че ако Украйна загуби, НАТО ще трябва да тръгне срещу Русия. Той току-що излезе с фройдистка версия на това, което е в ума им. В края на краищата преди това всички казваха: "Украйна не може да загуби", защото Путин няма да се успокои и ще заграби балтийските държави, Полша, Финландия. Оказва се, според съвсем отритото, недвусмислено изражение на г-н Остин, всичко е точно обратното. Ние нямаме и не можем да имаме такива планове, но американците имат", заяви първият дипломат на Москва, цитиран от "Фокус".

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 6
Анонимен
преди 1 месец
САЩ най-сетне започват да говорят по руски с НАТО-вски капацитет от 60% от световният БВП и около милиард население.В сравнение с горните данн, Русия е икономически и демографски лилипут, ядрени оръжия. За благото на всички, трябва да бъде озаптена! Сигнализирай за неуместен коментар